به گزارش خبرنگار مهر، حامد مانی فر،ظهر پنجشنبه در دومین سمپوزیوم کانون معماری با عنوان مبانی نظری طراحی در بافت های تاریخی که به مناسبت روز معمار در استانداری قزوین برگزار شد اظهارداشت: نقش معماران در حفظ هویت تاریخی شهرها بسیار مهم و تاثیرگزار است.
وی افزود: اعتماد سازی در میان مردم در اجرای طرح ها تعیین کننده داست و اگر نتوانیم در این بخش موفق عمل کنیم کارها بی نتیجه خواهد ماند.
مانی فر یادآور شد: در بسیاری از شهرهای اروپایی بازسازی و نوسازی و احداث های جدید هم به شیوه بافت قدیمی انجام می شود تا خاطرات مردم زنده شده و هویت تاریخی آنها حفظ شود و احساس تعلق خاطر مردم به کالبد شهری نیز از دست نرود و ما نیز باید به این مهم توجه داشته باشیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین تصریح کرد: در همه دنیا گران قیمت ترین هتل ها در بافت های تاریخی قرار دارد چون آمیخته با تاریخ و هویت شهری است و برای گردشگران هم جاذبه دارد اما ما دنبال ساخت هتل در مناطق جدید و شمال شهر و مراکز آباد و برخوردار هستیم.
وی بیان کرد: مدلی که در خانه تاریخی بهروزی ها در قزوین پیاده شده از کارهای موفقی است که می تواند در سایر مناطق هم عملیاتی شود و ما را به صیانت از بافت های تاریخی ترغیب کند.
مانی فر گفت: مدیران شهری باید در تدوین استراتژی خود به این هویت تاریخی توجه کرده و با بهره گیری از تجارب دیگران نمونه ای عملی ارائه کنند.
وی آموزش در این حوزه را مهم دانست و اظهارداشت: با آموزش معماران و شهروندان و مدیران می توانیم ضمن تغییر نگرش در افراد مردم را در اجرای طرح ها با خود هماهنگ و همراه کرده و به نتیجه مطلوب برسیم.
مانی فر تصریح کرد: طراحی در بافت تاریخی نیازمند آموزش و ارتقاء علمی است که در این زمینه نیز باید با همکاری سایر دستگاههای اجرایی کارهای مشترکی صورت گیرد.
نظر شما